Couperose en pigment

Couperose en pigmentvlekken verwijderen met de ELOS methode

Couperose ontstaat door een toename van de kleine haarvaatjes in het gezicht. Vooral op de wangen, de neus en het voorhoofd. Bij iemand die geen couperose heeft zetten deze haarvaatjes alleen uit wanneer deze persoon bijvoorbeeld bloost, het warm heeft of erg emotioneel is. Wanneer u couperose heeft zijn deze haarvaatjes altijd uitgezet. Hierdoor is uw huid continu roodgekleurd. Dit is niet te genezen, maar er is wel wat aan te doen.

Behandelen van couperose met ELOS methode

Bij deze behandeling maken we gebruik van de eigenschap van licht dat invloed heeft op de hemoglobine in de bloedvaatjes. Hemoglobine is de stof in ons bloed die ons bloed zijn herkenbare rode kleur geeft. Tijdens de behandeling wordt de inhoud van deze bloedvaatjes verwarmd, zodat ze uiteindelijk tot stolling komen. Dit gebeurt niet direct, u kunt na een week of drie de resultaten waarnemen.
De meeste mensen hebben zo’n twee tot vijf behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Dit is per persoon afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidskleur en de dikte van de haarvaatjes.

Pigmentvlekken met ELOS methode verwijderen

Voor het verwijderen van pigmentvlekken maken we gebruik van dezelfde methode en werkwijze als voor couperose. Pigmentvlekken kunnen eerst donkerder worden voordat ze weggaan.