Definitief ontharen

De ELOS behandeling is een methode die wordt toegepast om ongewenste haargroei doeltreffend te behandelen. Dit gebeurt door het gebruik van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Dit licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70°C is, ontstaat een stollingseffect. Hierdoor sterft het haarzakje af en kan het ook niet meer opnieuw groeien.

 • Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de vijf en acht behandelingen nodig. Er zijn drie verschillende momenten waarin lichaamshaar zich kan bevinden: in de groeifase, in de overgangsfase en de rustfase. Meestal bevindt zich ongeveer 30% van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of in de rustfase en kan op dat moment geen licht absorberen. Er is dan ook geen stollingseffect en dus kan het haarzakje ook niet afsterven. Tijdens elke behandeling verwijdert ELOS ongeveer 60 tot 90% van het haar dat zich in de groeifase bevindt.
 • Naarmate de huid lichter en het haar donkerder is, zal de behandeling effectiever zijn. Voor donkere huidtypes met lichter haar kunnen meer behandelingen nodig zijn.
 • Naarmate het haar dikker is, zal de behandeling effectiever zijn. Voor dun haar kunnen meer behandelingen nodig zijn.
 • Wanneer haar jarenlang geharst is, is de behandeling lastiger en kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.
 • Na behandeling kan roodheid (erytheem) ontstaan. Dit erytheem verdwijnt binnen twee dagen. Er is een kleine kans op blaren en pigmentverlies. Naarmate de huid donkerder is, is de kans op deze bijverschijnselen groter.

 • Vier weken voor de start van een ELOS behandeling moet u blootstelling aan de zon of zonnebank en het gebruik van selftanningsprodukten vermijden. Na een intensieve zonvakantie moet u zes weken wachten voordat er met een behandeling kan worden gestart.
 • Voor de behandeling mag het haar zes weken niet worden geëpileerd of geharst. Tijdens deze periode mag het haar alleen worden geknipt en geschoren. Hoewel het beter is van niet, mag eventueel gebruik worden gemaakt van een ontharingscrème. Gedurende de behandelperiode moet u, met name bij ontharing in het gezicht, een sunblocker SPF 30 gebruiken, die meerdere malen per dag aangebracht moet worden.
 • De pijnervaring varieert per persoon en per lichaamsdeel. De meeste mensen ervaren tijdens de behandeling een tintelend gevoel en omschrijven het gevoel als een klein ongemak.
 • Storingen in de hormoonbalans die veroorzaakt kunnen worden door de pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bepaalde medicatie of ziektebeelden kunnen nieuwe haarontwikkeling geven.
 • De ELOS behandeling is een cosmetische behandeling, waarvoor geen garanties kunnen worden gegeven, omdat het om levende materie gaat.
 • Een afspraak, die niet kan worden nagekomen, moet tenminste 24 uur van te voren, worden geannuleerd. Als dit niet gebeurt, dan zijn wij genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen.