Permanente make-up

Permanente make-up is dé manier om er altijd en overal perfect uit te zien. In het zwembad, op de sportschool, tijdens een lachbui én een huilbui. Nooit meer uitlopers. Sport u veel of draagt u lenzen? Dan is dit echt een uitkomst. U hoeft zelf nooit meer te ‘tekenen’. Permanent betekent in de praktijk dat de blijvende make-up één tot drie jaar een mooi resultaat heeft. Soms zelfs nog langer. Wilt u de kleurintensiteit maximaal behouden dan adviseren wij om de permanente make-up bij te werken in de periode van één tot twee jaar.

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up (PMU) worden er kleurpigmenten in de bovenste laag van de lederhuid gebracht met een flinterdun naaldje. De lederhuid zit onder de opperhuid. Tijdens het aanbrengen kunt u kleine korte prikjes voelen door dit naaldje. De techniek lijkt veel op het zetten van een tatoeage maar er zijn verschillen. Het aanbrengen van PMU is veel minder pijnlijk dan het zetten van een tatoeage omdat de naald veel minder diep gaat. U hoeft dus geen zorgen te hebben over pijn. Een tatoeage wordt in een diepere huidlaag ingebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.
De PMU zal in kleur afnemen: door de natuurlijke celdeling van de huid, door je afweersysteem en door de invloed van UV-licht. Hoe lang de PMU blijft zitten zal dus verschillen per persoon. Wij adviseren om de permanente make-up bij te werken tussen de 1 en 2 jaar, om de kleurintensiteit te behouden. Voor de eyeliner is dit vaak wat langer.

tussen-slider

Hoe gaat het in z’n werk?

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat er gaat gebeuren. Met een intake gesprek kunnen we bespreken wat u mooi vindt, wat uw wensen zijn en wat bij uw gezicht past. Ook kunnen we een een voortekening maken met ‘gewone make-up’ om u een idee te geven hoe het eruit komt te zien.

Wanneer u voor de behandeling komt, gaan we ook weer eerst voortekenen. De bedoeling is om uw gezicht mooier uit te laten komen en meer te laten spreken. Soms is de natuurlijke vorm niet mooi meer. Dan kan bijvoorbeeld door dat de wenkbrauwen te veel geëpileerd zijn. Het is met PMU mogelijk dat we we de vorm heel mooi kunnen corrigeren. Nadat we de vorm hebben vastgelegd zullen we de kleur samen bepalen. U kunt dan al heel goed zien wat het eindresultaat zal worden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Na de behandeling zal de PMU eerst wat te donker lijken en de volgende dag waarschijnlijk nog donkerder. Dit komt omdat de huid heelt en er wat korstvorming ontstaat. Deze korstjes vallen vanzelf af waarna de kleur nog zo’n 20% tot 40% in intensiviteit afneemt. Na de behandeling krijgt u informatie en een zachte crème mee voor thuis.
Na zes tot acht weken komt u terug voor het bijwerken en zetten we de puntjes op i. In een enkel geval is een derde keer nodig.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door Lizeth Bakker-Jansingh. Zij heeft de benodigde vakdiploma’s en volgt regelmatig cursussen bijvoorbeeld wanneer er nieuwe technieken zijn ontwikkeld. Bij SALON NR.5 is Lizeth Bakker-Jansingh als behandelaar door de GGD-goedgekeurd.

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD’en controleren eens per drie jaar of behandelaars zich houden aan de richtlijnen. Bij onze salon bent u dus verzekerd van een veilige behandeling door Lizeth Bakker-Jansingh.

Verschillende technieken die wij gebruiken voor wenkbrauwen

Hairstroke techniek

De Hairstroke techniek wordt ook wel ‘haartjes techniek’ genoemd. Het heeft als resultaat: zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes als het ware te tekenen (pigmenteren) in de huid. Er ontstaat zo een heel natuurlijk effect na genezing. Deze techniek kan ook heel goed gebruikt worden om ontbrekende stukjes in de wenkbrauwen op te vullen, bijvoorbeeld veroorzaakt door littekens.

Powder techniek

Powder techniek wordt ook wel schaduwtechniek genoemd. Het resultaat van deze werkwijze zijn zachte, poederachtige, maar toch ook aanwezige wenkbrauwen. Met de schaduwtechniek wordt de wenkbrauw als het ware ‘ingeschaduwd’. Deze mooie overloop van licht in de aanzet naar donker in de staart wordt ook wel ‘Ombre techniek’ genoemd.

Combinatie van Hairstroke- en Powder techniek

We kunnen deze beide technieken ook heel mooi combineren. We passen dan de ‘Ombre techniek’ toe op de wenkbrauw en in de aanzet voegen we wat haartjes toe met de Hairstroke techniek.

Eyeliner

De ogen zijn het eerste dat je ziet wanneer je naar iemand kijkt. Het is daarom heel logisch dat we veel tijd spenderen aan het opmaken van onze ogen. Een mooie strakke eyeliner geeft elk oog een mooi en frisse uitstraling. De breedte van een eyeliner is heel persoonlijk. Bij de een past beter een mooi smal subtiel lijntje, de ander wil graag iets breder. Uiteraard is dit allemaal mogelijk in een permanente make-up.